Konfitowane udo kacze z żurawiną

43.00
porcje
Czas realizacji zamówienia: 3 dni

Confit to tradycyjna potrawa francuska i jeden z najlepszych sposobów na przyrządzenie udka kaczki. Mięso jest idealnie miękkie i może potem być długo przechowywane zanurzone w wytopionym tłuszczu. Przed podaniem można je dodatkowo opiec/obsmażyć.


 

/ Sposób przygotowania:

Produkt gotowy do spożycia. Do samodzielnego odgrzania w piekarniku.


/ Forma odbioru:

Zamówienia są przygotowane w jednorazowych opakowaniach gastronomicznych:  oddzielnie zapakowane udko, oddzielnie sos.

Parametry:

»  piekarnik nagrzać do 140 stopni (grzanie góra/dół + termo obieg).

»  udka przełożyć do naczynia żaroodpornego. Podgrzewać 15-20 min 

»  w międzyczasie, sos przekładamy  do garnka z grubym dnem. Podgrzewamy na wolnym ogniu często mieszając. 
    Nie dopuścić do wrzenia

»  Gotowe udka podajemy z ciepłym sosem razem lub podanym oddzielnie

 

Zadaj pytanie
Podpis:
E-mail:
Zadaj pytanie: