
-
-
Koszyk jest pustySuma 0
-
Konfitowane udo kacze z żurawiną


Czas realizacji zamówienia | 3 dni |
Kod kreskowy | |
EAN | porcja |
Confit to tradycyjna potrawa francuska i jeden z najlepszych sposobów na przyrządzenie udka kaczki. Mięso jest idealnie miękkie i może potem być długo przechowywane zanurzone w wytopionym tłuszczu. Przed podaniem można je dodatkowo opiec/obsmażyć.
/ Sposób przygotowania:
Produkt gotowy do spożycia. Do samodzielnego odgrzania w piekarniku.
/ Forma odbioru:
Zamówienia są przygotowane w jednorazowych opakowaniach gastronomicznych: oddzielnie zapakowane udko, oddzielnie sos.
» piekarnik nagrzać do 140 stopni (grzanie góra/dół + termo obieg).
» udka przełożyć do naczynia żaroodpornego. Podgrzewać 15-20 min
» w międzyczasie, sos przekładamy do garnka z grubym dnem. Podgrzewamy na wolnym ogniu często mieszając.
Nie dopuścić do wrzenia
» Gotowe udka podajemy z ciepłym sosem razem lub podanym oddzielnie