Strona korzysta z plików cookies zgodnie z Polityką Cookies w celu realizacji usług. Korzystanie z witryny oznacza, że będą one umieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.
Konfitowane udo kacze z żurawiną
Confit to tradycyjna potrawa francuska i jeden z najlepszych sposobów na przyrządzenie udka kaczki. Mięso jest idealnie miękkie i może potem być długo przechowywane zanurzone w wytopionym tłuszczu. Przed podaniem można je dodatkowo opiec/obsmażyć.
/ Sposób przygotowania:
Produkt gotowy do spożycia. Do samodzielnego odgrzania w piekarniku.
/ Forma odbioru:
Zamówienia są przygotowane w jednorazowych opakowaniach gastronomicznych: oddzielnie zapakowane udko, oddzielnie sos.
» piekarnik nagrzać do 140 stopni (grzanie góra/dół + termo obieg).
» udka przełożyć do naczynia żaroodpornego. Podgrzewać 15-20 min
» w międzyczasie, sos przekładamy do garnka z grubym dnem. Podgrzewamy na wolnym ogniu często mieszając.
Nie dopuścić do wrzenia
» Gotowe udka podajemy z ciepłym sosem razem lub podanym oddzielnie
-
Polecamy
-
Produkty podobne