Strona korzysta z plików cookies zgodnie z Polityką Cookies w celu realizacji usług. Korzystanie z witryny oznacza, że będą one umieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.
Filet z karpia panierowany z pieczarkami
Na jedną porcję składa się 150 g ryby (waga po przygotowaniu) + 100 g pieczarek
Smażony filet z karpia z dodatkiem duszonych pieczarek.
/ Sposób przygotowania:
Produkt gotowy do spożycia. Do samodzielnego odgrzania w piekarniku.
/ Porcja:
Na jedną porcję składa się 150 g ryby (waga po przygotowaniu) + 100 ml pieczarek. Zapakowane oddzielnie w jednorazowe pojemniki.
» piekarnik nagrzać do 140 stopni (góra/dół + termo obieg).
» rybę przełożyć naczynia żaroodpornego. Podgrzewać 12-14 min
» w międzyczasie, sos przekładamy do rondelka z grubym dnem. Podgrzewamy na wolnym ogniu często mieszając.
Nie dopuścić do wrzenia
» Gotową rybę podajemy z ciepłym sosem obok ryby lub podanym oddzielnie
-
Polecamy
-
Produkty podobne