Strona korzysta z plików cookies zgodnie z Polityką Cookies w celu realizacji usług. Korzystanie z witryny oznacza, że będą one umieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.
Filet z dorsza z delikatnym sosem z białych porów
/ gramatura: 160g mięso + 150g dodatek skrobiowy + 100g dodatek warzywny + sos
Delikatne mięso z filetów dorsza bałtyckiego, duszone w sosie z białej części pora.
Standardowo podane z kolorowym ryżem jaśminowym oraz zestawem sałat z winegret.
Prosimy o wybór dodatków dostępnych w liście powyżej.
/ Sposób przygotowania:
Oferowane propozycje dań głównych z naszej oferty są półproduktami, wymagającymi poddania końcowej obróbce cieplnej.
Czas potrzebny na przygotowanie gotowego dania to maksymalnie 15-20 min.
/ Porcja:
Gramatura dania: 160g mięsa + 150g dodatek skrobiowy + 100g dodatek warzywny + sos
Zamówienia są przygotowywane w zbiorczych, jednorazowych pojemnikach. Oddzielnie pakowane są mięso, dodatki oraz sosy.
Minimalna ilość zamówienia: 4 porcje
Piekarnik nagrzać do 140 stopni (grzanie góra/dół + termo obieg). Rybę przełożyć naczynia żaroodpornego. Podgrzewać 12-14 min (grzanie góra/dół + termo obieg)
/ Sos:
Podgrzewać oddzielnie w garnku z grubym dnem na małym ogniu często mieszając. Nie dopuścić do zagotowania. Ciepły sos łączyć z ciepłym daniem.
/ Dodatki do dań:
- ziemniaki opiekane - podgrzewać ok 10 min. w oddzielnym naczyniu razem z mięsem/rybą
- kopytka: kopytka wkładamy do gotującej, osolonej wody. Gotujemy do wypłynięcia ok 2-3 min. Wyjmujemy delikatnie łyżką cedzakową. Ciepłe kopytka polecamy wymieszać z odrobiną masła
- kluski śląskie: kluski wkładamy do gotującej, osolonej wody. Gotujemy do wypłynięcia ok 2-3 min. Wyjmujemy delikatnie łyżką cedzakową. Ciepłe kluski polecamy wymieszać z odrobiną masła.
- ryż jaśminowy z warzywami - podgrzewać ok 10 min. w oddzielnym naczyniu razem z mięsem/rybą
- buraczki zasmażane - rozgrzać łyżkę masła na nieprzywierającej patelni, podsmażać na małym ogniu.
- warzywa gotowane na parze - podgrzewać ok 6 min. w oddzielnym naczyniu razem z mięsem/rybą
/ Informacje dodatkowe:
- Wszystkie dodatki do dań można odgrzewać według własnych, indywidualnych upodobań oraz możliwości sprzętowych. Z powodzeniem można je również odgrzewać w kuchence mikrofalowej. Przy jej użyciu rekomendujemy pośrednią moc grzania.
- Używając piekarnika rekomendujemy ułożenie na dolnej blaszce naczynia z wodą, która parując zapobiegnie wysuszaniu potraw.
-
Polecamy
-
Produkty podobne