Bioderka z kurczaka zawijane w bekon

/ gramatura: 160g mięso + 150g dodatek skrobiowy + 100g dodatek warzywny + sos

34.00
Wybierz dodatek I:
Wybierz dodatek II:
porcje
Czas realizacji zamówienia: 3 dni

Soczyste mięso z dwóch bioderek kurcząt bez kości, zawinięte w cieniutki plasterek bekonu z sosem tymiankowym.

Standardowo podane z ziemniakami opiekanymi w ziołach oraz bukietem surówek.

 

Prosimy o wybór dodatków dostępnych w liście powyżej.


/ Sposób przygotowania:

Oferowane propozycje dań głównych z naszej oferty są półproduktami, wymagającymi poddania końcowej obróbce cieplnej.

 

Czas potrzebny na przygotowanie gotowego dania to maksymalnie 15-20 min.

 


/ Porcja:

Gramatura dania: 160g mięsa + 150g dodatek skrobiowy + 100g dodatek warzywny + sos

Zamówienia są przygotowywane w zbiorczych, jednorazowych pojemnikach. Oddzielnie pakowane są mięso, dodatki oraz sosy.

 

Minimalna ilość zamówienia: 4 porcje

Parametry:

Piekarnik nagrzać do 150 stopni (grzanie góra/dół + termo obieg). Mięso przełożyć naczynia żaroodpornego. Podgrzewać 18-20 min 


/ Sos:

Podgrzewać oddzielnie w garnku z grubym dnem na małym ogniu często mieszając. Nie dopuścić do zagotowania. Ciepły sos łączyć z ciepłym daniem.


/ Dodatki do dań:

- ziemniaki opiekane - podgrzewać ok 10 min. w oddzielnym naczyniu razem z mięsem/rybą

- kopytka: kopytka wkładamy do gotującej, osolonej wody. Gotujemy do wypłynięcia ok 2-3 min. Wyjmujemy delikatnie łyżką cedzakową. Ciepłe kopytka polecamy wymieszać z odrobiną masła

- kluski śląskie: kluski wkładamy do gotującej, osolonej wody. Gotujemy do wypłynięcia ok 2-3 min. Wyjmujemy delikatnie łyżką cedzakową. Ciepłe kluski polecamy wymieszać z odrobiną masła.

- ryż jaśminowy z warzywami - podgrzewać ok 10 min. w oddzielnym naczyniu razem z mięsem/rybą

- buraczki zasmażane - rozgrzać łyżkę masła na nieprzywierającej patelni, podsmażać na małym ogniu.

- warzywa gotowane na parze - podgrzewać ok 6 min. w oddzielnym naczyniu razem z mięsem/rybą


/ Informacje dodatkowe:

- Wszystkie dodatki do dań można odgrzewać według własnych, indywidualnych upodobań oraz możliwości sprzętowych. Z powodzeniem można je również odgrzewać w kuchence mikrofalowej. Przy  jej użyciu rekomendujemy pośrednią moc grzania.

- Używając piekarnika rekomendujemy ułożenie na dolnej blaszce naczynia z wodą, która parując zapobiegnie wysuszaniu potraw.

Zadaj pytanie
Podpis:
E-mail:
Zadaj pytanie: