• Zestaw okolicznościowy I

Danie główne + 4 przekąski zimne (szczegóły w opisie)

64.00
osób
Czas realizacji zamówienia 3 dni

 / W skład menu pakietu nr. 1 wchodzą:


 

Danie Gorące: Bioderka z kurczaka bez kości zawinięte w cieniutki plasterek bekonu podane z sosem tymiankowo winnym.

Propozycja podania: ziemniaki opiekane oraz bukiet surówek. Wybierz dwa ulubione dodatki z listy powyżej. 

Przekąski zimne:

 1. Półmisek wędlin tradycyjnych podanych z warzywami świeżymi i konserwowymi, masełkiem smakowym, chrzanem, ćwikłami i sosem 
    tatarskim

 2) Tortille z grillowanym kurczakiem marynowanym w świeżych ziołach i chilli 

 3) Śledź w trzech osłonach

4) Sałatka z brokuł z pieczoną szynką, rodzynkami oraz migdałami 


Minimalna wartość zamówienia: dla 4 osób



/ Opakowanie 
 


 - Danie główne otrzymują Państwo zapakowane zbiorczo: oddzielnie mięso, dodatki oraz sosy. Instrukcja przygotowania znajduje się powyżej w dziale "sposób podania"

- Przekąski zimne otrzymują Państwo na eleganckich, bezzwrotnych, udekorowanych półmiskach które są gotowe do postawienia na    stole


i

Standardowo przystawki przygotowywane są na bezzwrotnych, jednorazowych półmiskach, udekorowanych i gotowych do postawienia na stół. Istnieje możliwość odbioru zamówienia na zastawie porcelanowej. 

Kaucja zwrotna za półmiski porcelanowe płatna jest gotówką przy odbiorze zamówienia w wysokości 30 zł/półmisek.

Decydując się, pamiętaj o zaznaczeniu tej opcji w podsumowaniu zamówienia.

 


 

 

1. Piekarnik nagrzać do 150 stopni (grzanie góra/dół + termo obieg) 

2. Mięso przełożyć do naczynia żaroodpornego. Podgrzewać 18-20 min.

3. Sos podgrzewać w rondelku na bardzo małym ogniu często mieszając. Nie dopuścić do wrzenia!!

 

Dodatki do dań:
- ziemniaki opiekane - podgrzewać ok 10 min. w oddzielnym naczyniu razem z mięsem/rybą
- kopytka: kopytka wkładamy do gotującej, osolonej wody. Gotujemy do wypłynięcia ok 2-3 min. Wyjmujemy delikatnie łyżką cedzakową. Ciepłe kopytka polecamy wymieszać z odrobiną masła.
- Kluski śląskie: kluski wkładamy do gotującej, osolonej wody. Gotujemy do wypłynięcia ok 2-3 min. Wyjmujemy delikatnie łyżką cedzakową. Ciepłe kluski polecamy wymieszać z odrobiną masła.
- Ryż jaśminowy z warzywami - podgrzewać ok 10 min. w oddzielnym naczyniu razem z mięsem/rybą
- Buraczki zasmażane - rozgrzać łyżkę masła na nieprzywierającej patelni, podsmażać na małym ogniu.
- Warzywa gotowane na parze - podgrzewać ok 6 min. w oddzielnym naczyniu razem z mięsem/rybą

Podpis
E-mail
Zadaj pytanie