• Zestaw Wigilijny nr 1 - 5 przekąsek zimnych

5 przekąsek zimnych (szczegóły w opisie)

55.00
osób
Czas realizacji zamówienia 3 dni

 / W skład pakietu nr 1 wchodzą:


 

Przekąski zimne:

1) śledź w oleju lnianym

2) łosoś w cytrynowej galarecie

3) ryba po grecku

4) sałatka jarzynowa

5) liście szpinaku z sosem serowym i owocami


Minimalna wartość zamówienia: dla 6-ciu osób



/ Opakowanie 
 


- Przekąski zimne otrzymują Państwo na eleganckich, bezzwrotnych, udekorowanych półmiskach które są gotowe do postawienia na    stole


i

Standardowo przystawki przygotowywane są na bezzwrotnych, jednorazowych półmiskach, udekorowanych i gotowych do postawienia na stół. Istnieje możliwość odbioru zamówienia na zastawie porcelanowej. 

Kaucja zwrotna za półmiski porcelanowe płatna jest gotówką przy odbiorze zamówienia w wysokości 30 zł/półmisek.

Decydując się, pamiętaj o zaznaczeniu tej opcji w podsumowaniu zamówienia.

 


 

 

1. Piekarnik nagrzać do 150 stopni (grzanie góra/dół + termo obieg) 

2. Mięso przełożyć do naczynia żaroodpornego. Podgrzewać 18-20 min.

3. Sos podgrzewać w rondelku na bardzo małym ogniu często mieszając. Nie dopuścić do wrzenia!!

 

Dodatki do dań:
- ziemniaki opiekane - podgrzewać ok 10 min. w oddzielnym naczyniu razem z mięsem/rybą
- kopytka: kopytka wkładamy do gotującej, osolonej wody. Gotujemy do wypłynięcia ok 2-3 min. Wyjmujemy delikatnie łyżką cedzakową. Ciepłe kopytka polecamy wymieszać z odrobiną masła.
- Kluski śląskie: kluski wkładamy do gotującej, osolonej wody. Gotujemy do wypłynięcia ok 2-3 min. Wyjmujemy delikatnie łyżką cedzakową. Ciepłe kluski polecamy wymieszać z odrobiną masła.
- Ryż jaśminowy z warzywami - podgrzewać ok 10 min. w oddzielnym naczyniu razem z mięsem/rybą
- Buraczki zasmażane - rozgrzać łyżkę masła na nieprzywierającej patelni, podsmażać na małym ogniu.
- Warzywa gotowane na parze - podgrzewać ok 6 min. w oddzielnym naczyniu razem z mięsem/rybą

Podpis
E-mail
Zadaj pytanie