Strona korzysta z plików cookies zgodnie z Polityką Cookies w celu realizacji usług. Korzystanie z witryny oznacza, że będą one umieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.
Dorsz bałtycki z aksamitnym sosem koktajlowym
1 porcja = 150 g ryby (waga po przygotowaniu) + 100 ml sosu
Pieczony filet z dorsza bałtyckiego podany z sosem koktajlowym.
/ Sposób przygotowania:
Produkt gotowy do spożycia. Do samodzielnego odgrzania w piekarniku.
/ Porcja:
Gramatura dania : 150 g ryby (waga po przygotowaniu) + 100 ml sos.
Zamówienia są przygotowane w jednorazowych opakowaniach gastronomicznych: oddzielnie zapakowana ryba, oddzielnie sos.
» piekarnik nagrzać do 140 stopni (góra/dół + termo obieg).
» rybę przełożyć naczynia żaroodpornego. Podgrzewać 12-14 min
» w międzyczasie, sos przekładamy do rondelka z grubym dnem. Podgrzewamy na wolnym ogniu często mieszając.
Nie dopuścić do wrzenia
» Gotową rybę podajemy z ciepłym sosem obok ryby lub podanym oddzielnie
-
Polecamy
-
Produkty podobne